Być może mniej powszechnie spożywana, zwłaszcza przez nowicjuszy, żywica jest jednak dość wszechstronnym produktem kannabidiolowym. Trzeba przyznać, że te wysokie poziomy CBD mogą być mylące, a nawet przerażające, ale tutaj wyjaśniam, jak prawidłowo spożywać i wykorzystywać swój żywica CBD żywicy, aby uzyskać optymalny wynik bez niebezpieczeństwa.
Istnieje możliwość waporyzacji żywicy CBD
Jeśli śledzisz moje redakcyjne przygody na tym blogu, pamiętasz, że mówiłem już o wapowaniu (które jest właściwie moim ulubionym sposobem spożywania CBD).
Pozwolę sobie szybko przypomnieć, na czym to polega: za pomocą urządzenia zaprojektowanego do tego celu - które występuje w kilku formach, takich jak fajka elektryczna, elektroniczny papieros, a nawet większe urządzenie gdzieś pomiędzy dyfuzorem a sziszą - substancja na bazie kannabidiolu jest podgrzewana do wysokiej temperatury, która jednak nigdy nie osiąga punktu spalania.
Waporyzator podgrzewa CBD do temperatury pomiędzy 170 a 210° Celsjusza, co wystarcza do uwolnienia składników aktywnych, ale nie powoduje spalenia produktu.
- Wstępnie podgrzej butelkę z rozpylaczem.
- Pokrusz żywicę i umieść ją w przeznaczonym do tego miejscu.
- Pozwól mu się rozgrzać i przygotuj się do inhalacji. Nie wahaj się być delikatny i delikatnie pociągnij urządzenie, aby uzyskać najlepsze doznania (i uniknąć uszkodzenia sprzętu).
- Wdychaj opary i pozwól, aby substancja zaczęła działać w ciągu kilku minut - do 20 minut.
Ale można też gotować żywicę CBD
Jeśli nie chcesz wydawać pieniędzy na waporyzator lub po prostu chcesz wypróbować żywicę CBD po raz pierwszy, możesz użyć jej w pikantnych i słodkich przepisach.
Gotowanie z naszym CB D jest bardzo proste, wystarczy wiedzieć, że jest to cząsteczka rozpuszczalna w tłuszczach. Użycie tłuszczu jest zatem niezbędne, jeśli chcesz doświadczyć korzyści płynących z CBD. Masz teraz dwie opcje.
Po pierwsze, żywicę CBD można zalać olejem lub masłem. Aby to zrobić, wybierz olej, który najbardziej Ci odpowiada lub użyj masła. Następnie rozpuść żywicę w tłuszczu (około 1 do 2 gramów na preparat).
Użyj oleju lub masła, jak wskazano w przepisie. Jeśli wydaje się to zbyt restrykcyjne, możesz również zetrzeć żywicę CBD na wybraną potrawę, po prostu upewnij się, że jedzenie zawiera tłuszcz, aby organizm mógł przyswoić kannabidiol.
Mały dodatek? CBD nada preparatom zupełnie nowy smak. Możesz nawet bawić się różnymi żywicami i ich aromatami.
Aby dowiedzieć się więcej o żywicy :