Jak prawidłowo spożywać i stosować żywicę CBD?

Jak prawidłowo spożywać i stosować żywicę CBD?

Być może mniej powszechnie spożywana, zwłaszcza przez nowicjuszy, żywica jest jednak dość wszechstronnym produktem kannabidiolowym. Trzeba przyznać, że te wysokie poziomy CBD mogą być mylące, a nawet przerażające, ale tutaj wyjaśniam, jak prawidłowo spożywać i wykorzystywać swój żywica CBD żywicy, aby uzyskać optymalny wynik bez niebezpieczeństwa.

Istnieje możliwość waporyzacji żywicy CBD

Jeśli śledzisz moje redakcyjne przygody na tym blogu, pamiętasz, że mówiłem już o vapingu (który jest moim ulubionym sposobem na spożywanie CBD).

Przypomnę szybko, na czym to polega: za pomocą urządzenia przeznaczonego do tego celu - które występuje w różnych formach, takich jak elektryczna fajka, elektroniczny papieros czy nawet większe urządzenie pomiędzy dyfuzorem a sziszą - substancja na bazie kannabidiolu jest podgrzewana do wysokiej temperatury, która jednak nigdy nie osiąga punktu spalania.

Waporyzator podgrzewa CBD do temperatury między 170 a 210° Celsjusza, co wystarcza do uwolnienia składników aktywnych, ale nie powoduje spalenia produktu. Rozgrzej swój vaporizer. Rozdrobnij żywicę i umieść ją w przeznaczonej do tego przegródce. Pozwól jej się rozgrzać i przygotuj się do inhalacji. Nie wahaj się być delikatny i pociągnij delikatnie za urządzenie, aby uzyskać lepsze odczucia (i nie uszkodzić materiału). Wdychaj parę i pozwól, aby substancja zaczęła działać w ciągu kilku minut - do 20 minut.

Ale można też gotować żywicę CBD

Jeśli nie chcesz wydawać pieniędzy na waporyzator lub po prostu chcesz wypróbować żywicę CBD po raz pierwszy, możesz użyć jej w pikantnych i słodkich przepisach.

Gotowanie z naszym CB D jest bardzo proste, wystarczy wiedzieć, że jest to cząsteczka rozpuszczalna w tłuszczach. Użycie tłuszczu jest zatem niezbędne, jeśli chcesz doświadczyć korzyści płynących z CBD. Masz teraz dwie opcje.

Po pierwsze, żywicę CBD można zalać olejem lub masłem. Aby to zrobić, wybierz olej, który najbardziej Ci odpowiada lub użyj masła. Następnie rozpuść żywicę w tłuszczu (około 1 do 2 gramów na preparat).

Użyj oleju lub masła, jak wskazano w przepisie. Jeśli wydaje się to zbyt restrykcyjne, możesz również zetrzeć żywicę CBD na wybraną potrawę, po prostu upewnij się, że jedzenie zawiera tłuszcz, aby organizm mógł przyswoić kannabidiol.

Mały dodatkowy trik? CBD nada nowy smak twoim preparatom. Możesz nawet pobawić się różnymi żywicami i ich aromatami.

Aby dowiedzieć się więcej o żywicy : 

Powrót do bloga

Zostaw komentarz

Należy pamiętać, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed publikacją.